En salig blandning...

japp, sista dagen av galen sömnad och därefter 3 hela dagar borta från maskinerna hos svärmor. Och det skall bli skönt! När vi kommer hem har barnen en varsinn helt ny och fräsch garderob att botanisera ibland. Ni skall få se lite bilder från deras garderober också sedan. Där kan vi snacka färgglädje! Nåväl - med dagens alla plagg påbörjade så var det bara att köra igång efter frukost när barnen ändå ville se morgon-tv. Så håll i er här kommer de sista 9 plaggen av 55 sydda de senaste 5 dagarna (jag vet det låter helt crazy och är det väl kanske också - men nu är det bara lite "hårda" byxor kvar att ladda upp med också).

     


Först ut blev att ladda om maskinen med mörkgrå bas och så brunt i vänster "övertråd". Därefter syddes fyra par muddbrallor i brun grundton i rasande fart *skratt*. Men som tidigare sagt så hade ju den bruna mudden tagit slut. Velade först mellan att hotta upp brallorna med lite olika muddfärger, men till sist landade beslutet på svarta muddar i alla fall. Och det känns som ett bra val. Stilrent och snyggt. Den här mökra velouren är Hilco från Nea Nobelle. Den har legat till sig ända sedan i början av året och det var premiärsömnaden i just den bruna färgen. Kraftig rejäl velour som är lätt att sy i. Byxa 1 stl 110, byxa 2 & 3 stl 98 och byxa 4 & 5 i stl 86. Det randiga tyget i brunt/beige kommer från Jofotex och det svart/grårandiga från Andersson & Hjalmarson. De brunrandiga byxorna fick en ljus/naturvit mudd. Återstår att se hur länge den är bibehållen i den färgen. Är dock inte främmande för att byta ut den men tyckte det blev helt ok så här också.

        
Ett ar helsvarta velourbyxor i stl 110 blev det också till äldsta killen. Även här velour från Hilco och likaså den plommonlila velouren om jag inte minns fel. Den byxan är också i stl 110 för han måste ju också få lite mera färg på brallorna. Tre färger återkommer för killarna i övrigt har jag försökt blanda färg och material så mkt som möjligt. De återkommande färgerna är gult, grönt och brunt! Där kunde jag inte utesluta någon ;-) Även de två sista t-shirtarna är i stl 110. Gillar den lila kanintröjan och tycker även att den mer basic randiga tröjan blev fin.
Har inte tagit bild ännu - men har faktiskt slutfört en beställning också! Bloggar om det efter helgen dock. Och mönster ordnas under nästa vecka jag looooovar! Har inte glömt bort det för er som har frågat! Förutom lite avbrutna nålar på overlocken så har sömnaden dessa fem dagarna gått över förväntan. Maskinerna har skött sig och framför allt har barnen varit medgörliga (och även mannen ;-)). Den enda som varit lite busig och "jobbig" är minstingen som lärt sig klättra upp på stolar och vidare upp på bordet. Så mammas saker får INTE vara ifred! Ååååå vad jag längtar efter ett syrum MED grind så det går att stänga in allt utan att behöva plocka helt rent efter sig varenda gång. De två stora har ju lärt sig låta bli mammas saker (och gör det i alla fall nästan jämt) men så långt har ju inte lilleman kommit ännu. Nu skall jag avsluta med några bilder på deras härliga blandning utav kläder - inhängda och färdiga för att tas i bruk efter helgen. Till farmor tar vi med de "gamla" kläderna som nu är utrensade och skall få flytta vidare vartefter de tvättas upp. Färggladaste garderobsinnehållit i höst tro ;-) Nu tar jag lite "semester" i några dagar!